Werken bij

Werken bij Balemans

Collega aan het woord

Als leerling trof ik een directeur aan die mij wilde begeleiden naar vakman

Rob

Projectverantwoordelijke vakman

De bereidheid om te investeren in leerlingen en medewerkers!

Rob: “25 jaar geleden kwam Bouwbedrijf Balemans op mijn pad. Ik liep als leerling-timmerman stage bij verschillende bedrijven. Balemans was er één van. Wat mij aantrok, was de bereidheid van Piet Balemans om mij in de avonduren te begeleiden naar het worden van een goede vakman. Hij wilde echt in mij investeren. Daarom koos ik voor Balemans. Het feit dat ik er nu al 25 jaar werk, zegt genoeg. Ook onder leiding van Jaco Balemans is het een fijn bedrijf gebleven, dat net als toen investeert in leerlingen en medewerkers. Dicht bij huis heb ik meegewerkt aan zeer verschillende mooie projecten. Dit is mijn top 3.

Midden in de crisistijd – 2008 – besloot familie Fluitman hun historische huis aan de Catharinastraat in Breda te verduurzamen. Rob van Dartel begeleidde als voorman dit bijzondere project in het centrum. Het werken met onder andere leem, folies en speciale tapes voor de isolatie was nieuw voor mij. Gelukkig ben ik nog steeds leergierig. We zijn zeker een jaar bezig geweest met het moderniseren van het huis met behoud van authentieke details zoals het houtwerk. Ik denk wel eens dat deze opdracht ons door de crisis heen hielp.

Vrij recent – in 2016 – mochten we een hele leuke verbouwing doen bij de familie Geenen aan de Ginnekenweg in Breda. Het huis was beneden al verbouwd, maar aan de zolder was nog nooit iets gedaan. Om de andere etages niet te beschadigen, zetten we een grote steiger weg zodat we met wat klimwerk van buitenaf bij onze werkplek konden komen. De lege zolder, met slechts balken en wat spanten, toverden we om tot een volwaardige verdieping. Ieder latje hebben we daar aangebracht; van een nieuwe verdiepingsvloer, de neuslijsten en lambriseringslijsten tot de kastenwanden op maat. Daar ben ik trots op.

Net zo trots als op een ander werk aan de Ginnekenweg, namelijk bij de familie Maas. Zij wilden ook graag dat de werkzaamheden van beneden naar boven werden uitgevoerd. We begonnen met het aanpakken van dingen die voor hen het meest urgent waren bij het moderniseren van hun oude huis, dat vroeger een hotel was. De vijf oude hoteldeuren die de eigenaar op zolder vond, hebben we in onze eigen werkplaats bewerkt zodat ze weer te gebruiken zijn. Omdat deze oude deuren dikker zijn dan de hedendaagse kozijnen, maakten we de kozijnen om de oude deuren heen.

Al deze projecten zijn zo leuk om te doen en zo dicht bij huis. Waarom ver rijden, als je met plezier rond de kerktoren kunt werken. Ook dat is voor mij een pluspunt van het werken bij Balemans.”

Weetjes

  • Werkzaam bij Bouwbedrijf Balemans sinds 1994: startte als leerling
  • De kracht van Rob: leergierig

Heb jij het Balemans DNA?

Dan zijn we hard op zoek naar jou! Ben je (machinaal) timmerman, metselaar of wil je op kantoor als projectbegeleider werken? Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of solliciteer direct!

Meer collega's aan het woord

Ben jij onze nieuwe doorbouwer?

Solliciteer direct!

Als je net als ons van doorbouwen houdt, dan slaan we graag snel spijkers met koppen. Bel gerust voor een kennismakingsgesprek.

jacobalemans-directeurbouwbedrijfbalemans-breda.png
Bouw jij met ons mee? Jaco Balemans

Directeur/ Eigenaar

06-51362763 jaco@balemans.nl Contact opnemen