Werken bij

Werken bij Balemans

Over ons

We timmeren en metselen sinds 1974 aan de weg. In ruim 45 jaar zijn we uitgegroeid naar een middelgroot aannemersbedrijf in Breda. Liefde voor het vak maakt dat wij elke dag, door weer en wind, ons werk voor onze klanten met heel veel plezier doen. We zijn trots op wat we maken en bouwen altijd door. Bouw je met ons mee?

Moderne bedrijfsvoering

Ambachtelijke techniek

Duurzaam

Kwaliteit & vakmanschap

Ambachtelijke technieken, moderne bedrijfsvoering

Bouwen is voor ons emotie. En dat is het altijd al geweest. Lees maar eens het interview met Piet Balemans, de grondlegger van ons familiebedrijf. We gebruiken nog steeds ambachtelijke technieken maar wél in combinatie met de bedrijfsvoering van nu. Zo werken we met een gedigitaliseerd bouwmanagementsysteem (Bouw7). Daar vult iedereen bijvoorbeeld zelf zijn projecturen in. Wel zo makkelijk!

Verduurzamen waar mogelijk

Een deel van ons werk bestaat uit het verduurzamen van panden om daarmee energie te kunnen besparen. We denken graag mee met onze opdrachtgevers over wat wel en niet mogelijk is als het gaat om energiebesparende oplossingen. Ook met afval gaan we zorgvuldig om. Op ons eigen terrein scheiden we direct de restmaterialen. Waar mogelijk hergebruiken we dit materiaal.

Over kwaliteit en vakmanschap

We zijn een erkend Restauratie Bouwbedrijf en aangesloten bij Bouwgarant. Bij ons ligt de lat hoog! De kwaliteit van onze projecten hangen direct samen met het vakmanschap van onze mensen. Ieder brengt zijn eigen achtergrond en ervaring mee. Bij Balemans ben je nooit uitgeleerd. Je krijgt de ruimte om je te verdiepen en te verbreden. Dat hoort bij goed werkgeverschap.

Trots op ons werk én op ons team

We zijn trots op ons werk én op ons team. Want eerlijk is eerlijk, we kunnen alleen maar zulke mooie dingen voor onze klanten maken omdat we een hecht team vormen. We zijn bereid om elkaar te helpen waar nodig. Op een project werken we meestal in een vast koppel. Zo leer je elkaar echt goed kennen en heb je in het werk vaak aan één woord genoeg. Komen we er in het koppel niet uit? Dan is er altijd wel een collega in de groepsapp die mee wil denken om samen tot een oplossing te komen. Een vergelijkbare band is er met onze onderaannemers met wie we vaak al jaren samenwerken. En zijn we eenmaal thuis? Dan zijn we nog steeds trots om er één van Balemans te zijn. Vermoedelijk is daarom ons ziekteverzuim al jarenlang standaard laag en de loyaliteit standaard hoog.

Leerlingen begeleiden? Dat vinden wij vanzelfsprekend!

We werken in min of meer vaste koppels. Een koppel bestaat meestal uit een ervaren vakman en uit iemand die het vak nog moet leren, zoals een leerling-timmerman. Kom je als ervaren timmerman bij ons werken? Dan koppelen we jou op termijn graag aan iemand die nog lerende is. Hoe jullie samen de werkzaamheden aanvliegen? Daarover draag je zelf verantwoordelijkheid. Tegelijkertijd heb je alle vrijheid om dat naar eigen inzicht te doen. 

Bouwbedrijf Balemans is erkend leerbedrijf

Trots lid van Vakgroep Restauratie

Ons werk bestaat voor een groot deel uit restauratiewerkzaamheden. We zijn een Erkend Restauratie Bouwbedrijf. De Vakgroep Restauratie beoordeelt regelmatig ons bouwkundig vakmanschap. Bij deze Vakgroep volgen onze medewerkers op basis van hun eigen leerwensen een opleiding of cursus. In dit vak ben je nooit uitgeleerd! Daarom stimuleren we je graag bij je verdere ontwikkeling en bij het bijhouden van je projectportfolio.

Bouwbedrijf Balemans is een Erkend Restauratie Bouwbedrijf (ERB)

Actief in bestaande bouw voor particulieren

We werken vooral voor particulieren in Breda en omgeving. Zij schakelen ons in voor restauraties, verbouwingen, renovaties en ambachtelijk timmerwerk. De voorbereidingen van het ambachtelijk timmerwerk vinden meestal plaats in onze eigen machinale houtwerkplaats. Ook in onze eigen werkplaats ontstaat op termijn ruimte voor een medewerker die echt houdt van hout. Op onze reguliere website staan al onze diensten uitgebreid omschreven.

Onze diensten

Wij denken graag met je mee

Overladen we je met teveel informatie? Laat je niet gek maken! Wij zijn zó enthousiast over ons werk dat we makkelijk doordraven. Maak gewoon een afspraak om een kijkje te nemen op ons terrein. Wedden dat je heel snel door de bomen het bos weer ziet?

Ben jij onze nieuwe doorbouwer?

Solliciteer direct!

Als je net als ons van doorbouwen houdt, dan slaan we graag snel spijkers met koppen. Bel gerust voor een kennismakingsgesprek.

jacobalemans-directeurbouwbedrijfbalemans-breda.png
Bouw jij met ons mee? Jaco Balemans

Directeur/ Eigenaar

06-51362763 jaco@balemans.nl Contact opnemen