Werken bij

Werken bij Balemans
werkenbijwebsite-820x590px.png

Kijkje in de agenda van onze calculator en werkvoorbereider

Als projectcoördinator bouw bij Bouwbedrijf Balemans werk je veel samen met Marc (calculator) en Dennis (werkvoorbereider). Reden om aan deze twee ervaren rotten te vragen hoe hun weken bij Balemans globaal verlopen.

Opstart van de werkdag op kantoor bij Balemans

Marc: “Ik ben er vaak al om 06.00 uur. Dan start ik met het lezen van mijn mail. Zo weet ik direct wat er onder onze klanten leeft en waar ik die dag eventueel op in moet spelen.” 

Dennis: “Ik ben niet zo’n ochtendmens als Marc en begin meestal om vijf voor zeven. Dan neem ik enkele minuten om mijn mailbox te scannen. Vervolgens drink ik koffie met de mannen in de werkplaats.”

Koffie met de vakmannen in de werkplaats

Marc: “Voorheen gunde ik mezelf niet altijd de tijd ervoor, maar nu doe ik weer mee aan dat koffierondje. Ook al is het maar vijf minuten of een kwartier, het is een belangrijk moment van de dag.” 

Dennis: “Dat is het zeker. Het is hét moment voor de vakmannen om vragen te stellen over de materialen of over de planning. De meesten doen dat liever persoonlijk in plaats van dat ze daar apart voor moeten bellen.”

Om 07.30 uur achter het bureau om te calculeren

Marc: “Om 07.30 uur zit ik weer achter mijn bureau. Hetzelfde tijdstip als dat onze vakmannen starten op hun project. Zeker de helft van mijn werktijd besteed ik aan calculeren voor nieuwe projecten en de inkoop. Voor de meest gedetailleerde calculaties doe ik een opname van een nieuw project graag zelf. Bij projecten waar ik niet zelf voor de opname op locatie ben geweest, krijg ik de informatie van Jaco of één van de voormannen. We hebben wekelijks een vast overlegmoment om alle nieuwe opnames en projecten door te spreken.”

Werkvoorbereiding en meer

Dennis: “Ongeveer de helft van de tijd houd ik me bezig met werkvoorbereiding. Maandag is vaak een kantoordag waarop ik de facturen voorbereid en de urenregistraties controleer. Ondanks dat iedereen die tegenwoordig zelf al in Bouw7 zet, het softwaresysteem waarmee we werken. Op donderdag maak ik de weekplanning voor het hele bedrijf. Verder zijn er altijd randzaken die niet zozeer met de bouwprojecten te maken hebben, maar wel belangrijk zijn. Zoals het regelen van alles rondom het gereedschap, ons werkterrein, ons wagenpark etc. Overleg daarover loopt vaak door de week heen, net als de bezoeken aan onze projecten!”

Leukste moment van de week

Dennis: “De ruggenspraak met de projectverantwoordelijke vakmannen op locatie. Tijdens zo’n persoonlijk contactmoment ontstaat het gevoel dat we echt samen bouwen. Op de grotere projecten ben ik eens in de twee weken, onder andere voor het bouwteamoverleg.” 

Marc: “Ik zorg dat ik zoveel mogelijk bij de gezamenlijke afsluiting van de week ben, op vrijdag om 16.30 uur. Ik houd van die gezelligheid, zoals bij onze jaarlijkse BBQ voor de bouwvak en het winterbuffet in de werkplaats vlak voor kerst. Lekker ontspannen, gewoon op onze eigen locatie bij Balemans, zonder je eerst thuis te hoeven opfrissen.”

Werken op kantoor of vanuit huis

Dennis: “Tegenwoordig is vrijdag is, na corona, mijn thuiswerkdag. Ik heb thuis vergelijkbare werkfaciliteiten als op kantoor, zoals twee schermen. Fijn om een dag zo geconcentreerd te kunnen werken! Als werkvoorbereider werkt het goed om één a twee dagen per week thuis te werken. Meer niet. Want het voordeel van het werken op kantoor is dat we makkelijk naar elkaar toestappen om te overleggen. Zo blijven de lijnen het kortst.” 

Marc: “Ik werk gewoon alle dagen op kantoor. Dat bevalt me prima. Het zou wel fijn zijn als we ons binnenteam kunnen uitbreiden met een werkvoorbereider of projectcoördinator bouw. Dan krijg ik onder andere weer meer ruimte om het calculeren te combineren met projectopnames op locaties.”

Ook dagelijks koffiedrinken met onze vakmannen? Check de vacature voor projectcoördinator bouw

Ben jij onze nieuwe doorbouwer?

Solliciteer direct!

Als je net als ons van doorbouwen houdt, dan slaan we graag snel spijkers met koppen. Bel gerust voor een kennismakingsgesprek.

jacobalemans-directeurbouwbedrijfbalemans-breda.png
Bouw jij met ons mee? Jaco Balemans

Directeur/ Eigenaar

06-51362763 jaco@balemans.nl Contact opnemen