Werken bij

Werken bij Balemans
Marc en Dennis continu bezig met verbeteren van processen

Collega aan het woord

Jezelf ontwikkelen bij Bouwbedrijf Balemans

Marc en Dennis

Calculator en werkvoorbereider

Jezelf ontwikkelen bij Bouwbedrijf Balemans

Kwaliteit staat bij Balemans op één. We willen het voor onze klanten minstens net zo goed doen als dat we voor onszelf zouden doen. Dat geldt voor het team buiten, maar zeker ook voor de mensen binnen. Marc en Dennis zijn al jaren de vaste waarden in ons binnenteam. De hoofdtaak van Marc is calculeren, en die van Dennis werkvoorbereiden. Hun taken vloeien in elkaar over. Ondanks de drukte nemen zij de tijd om iets te vertellen over hun loopbaan bij Balemans.

Continu bezig met het verbeteren van processen

Marc: “Na de MTS Bouwkunde vond ik vrij snel werk als calculator. Toen ik bij Balemans startte in 1999 als calculator had ik dus al enkele jaren ervaring met de werkzaamheden. Calculeren vormt nog steeds de hoofdmoot van mijn werk. Groot verschil tussen toen en nu, is dat ik – overigens ook al weer een hele tijd – de totale aanneming kan doen, vanaf de eerste technische opname bij de klant tot contractvorming en inkoop. Behalve dat ik calculeren en acquisitie een leuke combinatie vind, komt het de calculatie ten goede. Als ik namelijk zelf op een locatie bij de klant ben geweest, kan ik nóg gedetailleerder calculeren. Bovendien kan ik mijn collega’s dan beter uitleggen wat we gaan maken en wat we hebben afgesproken met onze opdrachtgever.

Bij Balemans zijn we continu bezig met het verbeteren van processen en ook van onszelf. Wil je iets extra’s gaan doen in je werk, dan zijn er altijd mogelijkheden. Ontwikkelen zit net zo goed in het krijgen van andere inzichten. ‘Je ontwikkelt je elke dag’ zegt Dennis wel eens.

In deze fase van mijn loopbaan speelt ontwikkeling op andere vlakken voor mij ook een rol dan enkel werkgerichte groei. Ik ben bewuster bezig met het vinden van goede balans tussen werk en ontspanning. Ook daar is bij Balemans aandacht voor. In de interne cursussen die we volgen, gaat het namelijk niet enkel om vaktechnische bijscholing. Zo hebben we ons enkele jaren geleden verdiept in ons persoonlijkheidsprofiel, aan de hand van kleuren. Dat ik analytisch ben ingesteld (volgens dit profiel is blauw de kleur die bij mij dominant is, in combinatie met een beetje groen) past natuurlijk goed bij mijn werk als calculator.” 

Je ontwikkelt je elke dag

Dennis: “Bij ontwikkeling denken mensen vaak aan jarenlange scholing. Dat kan zeker, en is in mijn geval zeker van toepassing, maar het kan ook zitten in een nieuw inzicht. Je ontwikkelt je elke dag!

Zelf startte ik 25 jaar geleden als vijftienjarige bij Balemans als leerling-timmerman. Mijn vader werkte hier toen nog. Ik kwam net van de LTS (red. nu VMBO-Bouwtechniek). Naast het werk, volgde ik twee jaar de primaire opleiding en later nog twee jaar de voortgezette opleiding timmerman. Zo klom ik op naar een functie als timmerman met de verantwoordelijkheid voor eigen projecten. Geen moment dat ik eraan dacht om mijn buitenfunctie in te ruilen voor een functie op kantoor. Totdat ik als 27-jarige mijn pols brak. Noodgedwongen ging ik op kantoor tijdelijk vervangende werkzaamheden doen.

Zo proefde ik aan het werk binnen. Het werk als vakman bleef aanvankelijk trekken, maar toen mijn pols eenmaal was genezen, maakte ik uiteindelijk toch de overstap naar werkvoorbereider. Dat betekende wel opnieuw terug in de schoolbanken; een jaar lang, twee avonden per week.

Vrij recent heb ik de opleiding van Vakgroep Restauratie tot Professional Restauratie afgerond, samen met collega Rob. Dat betekende twee jaar lang op vrijdag les in Amersfoort in combinatie met allerlei opdrachten. Ik was vooraf sceptisch; had eerlijk weinig zin om wéér naar school te gaan. Maar na twee maanden raakte ik steeds enthousiaster. Ik houd nu eenmaal van panden met een geschiedenis! Door deze opleiding heb ik weer net een andere kijk op zaken gekregen. Bovendien bleek de opleiding uiteindelijk goed te combineren met mijn werkzaamheden op de zaak bij Balemans. Dat komt ook omdat we in ons binnenteam makkelijk zaken van elkaar overpakken. Maar een man of vrouw extra, in de functie van werkvoorbereider of projectcoördinator bouw, zou wel fijn zijn!

Heb jij het Balemans DNA?

Dan zijn we hard op zoek naar jou! Ben je (machinaal) timmerman, metselaar of wil je op kantoor als projectbegeleider werken? Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of solliciteer direct!

Meer collega's aan het woord

Ben jij onze nieuwe doorbouwer?

Solliciteer direct!

Als je net als ons van doorbouwen houdt, dan slaan we graag snel spijkers met koppen. Bel gerust voor een kennismakingsgesprek.

jacobalemans-directeurbouwbedrijfbalemans-breda.png
Bouw jij met ons mee? Jaco Balemans

Directeur/ Eigenaar

06-51362763 jaco@balemans.nl Contact opnemen