Werken bij

Werken bij Balemans

Collega aan het woord

De collegialiteit is hetzelfde als 42 jaar geleden!

Ad

Projectverantwoordelijke vakman

Ad, voorman-timmerman, 42 jaar bij Balemans

Ad: “Natuurlijk is er in de 42 jaar dat ik bij Balemans werk veel veranderd. En echt niet alleen mijn hoeveelheid haar! Toen ik startte (met het haar tot op mijn schouders), waren we met een man of vijftien. Door een crisis in 1982 bleven we met drie over. Vervolgens groeiden we weer en werkten op een bepaald moment zelfs met 35 mensen. Momenteel bestaat ons team uit 25 medewerkers. Het bedrijf is overgegaan van vader op zoon. Vader Piet Balemans was een man uit de praktijk, zoon Jaco Balemans heeft een theoretische achtergrond. Dat is anders, maar toch is de sfeer binnen het bedrijf gebleven. De collegialiteit is hetzelfde als 42 jaar geleden! Ik heb in mijn loopbaan vele mooie projecten mogen maken. Vijf springen er voor mij uit.

Eén van mijn eerste projecten blijft me voor altijd bij. Ik was nog maar net begonnen en mocht al meewerken aan een aanbouw van zo’n dertig meter bij een woning aan de Overaseweg in Breda. Dat maakt wel indruk als je nog maar net zeventien bent. De aanbouw was bedoeld voor een inpandig zwembad. We zorgden voor alles, tot het uitgraven van de grond en het omzagen van bomen aan toe.

Bij de nieuwbouw voor Huisartsenpraktijk De Kroon aan de Kronenburgwerf in Breda, zo’n zeven jaar geleden, was ik inmiddels flink wat ouder en had ik aardig wat minder haar. Juist omdat nieuwbouw bij ons niet zo vaak voorkomt, blijft dit werk met mooie details en een strakke deadline mij bij.

Het verbouwen van de oude pastorie in Breda tot een gebouw met een kantoorfunctie vond ik ook bijzonder. We namen alles onder handen, van onder tot boven. Ik denk wel één van onze grootste werken.

Een gezellige sfeer is een andere goede reden om iets te onthouden. Het was fijn werken bij het gezin met vier kinderen uit de Willem Alexanderstraat in Breda. Het hele huis stond op zijn kop voor het maken van een opbouw en een aanbouw, maar iedereen snapte dat ‘troep’ eerst nodig was voor een mooi resultaat. Men paste zich dus aan ons aan. Het project kende vele uitdagingen; van houten skeletbouw tot het metselwerk en de afwerking. Het liep allemaal goed af in 2014.

Het ombouwen van de fysiotherapiepraktijk in de Jasmijnstraat maakt mijn top vijf compleet. De praktijk bleef tijdens de verbouwing open. We hebben daarom eerst de nieuwbouw weggezet, inclusief een sportzaal. Toen dat klaar was verhuisde de praktijk daarheen en verbouwden wij het oude gedeelte. Vervolgens hebben we beide ruimtes via een sluis met elkaar verbonden tot één geheel.

We pakken alle projecten nog steeds aan vanuit de locatie waar Balemans in 1974 is begonnen. Met alle ruimte eromheen, zondermeer een unieke plek. Hier is Balemans gegroeid van buurtaannemer naar een professioneel aannemingsbedrijf.”

Weetjes

  • Werkzaam bij Bouwbedrijf Balemans sinds 1977: startte als leerling
  • De kracht van Ad: serieuze werker maar altijd in voor een grapje

Ad op de voorpagina van het boekje "55plus werkt"

Onze voorman Ad staat in het boekje "55Plus Werkt!" dat in februari 2017 door Stichting Werk 55Plus is uitgegeven.

Naast Ad komt ook onze oud-collega metselaar Ad Oomen in het boekje voor. Het doel van het boekje is tegenwicht bieden aan de veelal negatieve beeldvorming bij werkgevers over 55 plussers. Management en leidinggevenden geven liever hun aandacht aan medewerkers jonger dan 40 jaar. 

Volgens de Stichting hebben 55 plussers wel degelijk hun pluspunten. Een selectie uit een hele lijst:

  • Ze hebben meer kennis & ervaring.
  • Ze verzuimen minder.
  • Ze zijn flexibel.
  • Ze hebben een lager concurrentieprofiel.
  • Ze nemen geen onverantwoorde risico's.

Heb jij het Balemans DNA?

Dan zijn we hard op zoek naar jou! Ben je (machinaal) timmerman, metselaar of wil je op kantoor als projectbegeleider werken? Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of solliciteer direct!

Meer collega's aan het woord

Ben jij onze nieuwe doorbouwer?

Solliciteer direct!

Als je net als ons van doorbouwen houdt, dan slaan we graag snel spijkers met koppen. Bel gerust voor een kennismakingsgesprek.

jacobalemans-directeurbouwbedrijfbalemans-breda.png
Bouw jij met ons mee? Jaco Balemans

Directeur/ Eigenaar

06-51362763 jaco@balemans.nl Contact opnemen