Werken bij

Werken bij Balemans
Bij Balemans doet een metselaar meer dan de hele dag metselen

Collega aan het woord

“Bij Balemans doe ik meer dan de hele dag metselen”

Bram

Vakman

Gebouwen kun je op vele manieren bekijken. De één let meer op de kleur, de ander heeft interesse in de architectuur of de historische achtergrond. Bram, metselaar bij Bouwbedrijf Balemans sinds 2014, kijkt vooral naar het metselwerk.

Afwisselend werk als metselaar

“Dat heeft natuurlijk alles met mijn werk als metselaar te maken” zegt Bram. “Daar ben ik elke dag mee bezig. Daarom is het metselwerk ook het eerste waar ik op let bij een gebouw, net als het type voegen. Bij Balemans doe ik overigens meer dan de hele dag metselen. Zo ben ik bij het inboeten van stenen – het vervangen van slechte door goede - ook verantwoordelijk voor het vinden van de juiste materialen. We kopen op verschillende adressen bouwmaterialen in, maar soms is de oplossing nog dichterbij. Dan is het mogelijk om materialen her te gebruiken van het gebouw zelf. Het werken als metselaar bij Balemans is dus iedere dag anders.”

Afhankelijk van de drukte, pakt Bram ook andere werkzaamheden in een project op zoals het stellen van een kozijn of het zetten van een metselprofiel. Bram: “Vaak is het dan handig om met tweeën te zijn. Daarom krijg ik vaak ondersteuning van inleners. Momenteel gaat er een leerling met me mee vanuit de Bouwschool Breda. Een vaste maat werkt het allerfijnst!”

Ouderschapsverlof

Momenteel werkt Bram één dag per werkweek minder. “Ik heb in overleg met Jaco ouderschapsverlof opgenomen. Jaco stimuleert mij, maar ook andere collega’s, om gebruik te maken van deze regeling. Want zijn mening is: ‘Hoe druk het ook is, je kinderen zijn maar één keer klein.’ Ik ben blij met deze oplossing.”

 

Werken als (leerling-)metselaar bij renovatie- of restauratieprojecten van Balemans? Check onze vacature: https://www.werkenbijbalemans.nl/vacatures?categorie=metselaar

Heb jij het Balemans DNA?

Dan zijn we hard op zoek naar jou! Ben je (machinaal) timmerman, metselaar of wil je op kantoor als projectbegeleider werken? Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of solliciteer direct!

Meer collega's aan het woord

Ben jij onze nieuwe doorbouwer?

Solliciteer direct!

Als je net als ons van doorbouwen houdt, dan slaan we graag snel spijkers met koppen. Bel gerust voor een kennismakingsgesprek.

jacobalemans-directeurbouwbedrijfbalemans-breda.png
Bouw jij met ons mee? Jaco Balemans

Directeur/ Eigenaar

06-51362763 jaco@balemans.nl Contact opnemen