Werken bij

Werken bij Balemans
Van elkaar blijven leren in het vak

Collega aan het woord

Normaal heb je in de ruwbouw wel enige speling. Nu niet.

Ricardo

Vakman

Ricardo is één van onze restauratiespecialisten

Hij tovert samen met enkele collega’s momenteel een oude vervallen schuur uit 1857 om in een modern woonhuis. We vroegen hem naar zijn grootste uitdaging in dit project.

De grootste uitdaging van onze restauratiespecialist

Ricardo: “We kunnen ons vanaf het fundament géén marges permitteren. Normaal heb je in de ruwbouw wel enige speling. De grootste uitdaging is daarom hier dat we vanaf de ruwbouw al rekening houden met de afbouw. Dat heeft te maken met de strakke detaillering die Grosfeld Bekkers Van der Velde Architecten in het ontwerp heeft ingebracht. Dat vraagt van ons om inzicht, restauratiekennis en een groot inlevingsvermogen in de visie van de architect. Rob is daarin mijn leermeester geweest. Toen ik ruim tien jaar geleden bij Balemans startte, ging ik als leerling met hem mee. Gaandeweg heb ik steeds meer geleerd. Mooi om dit project in Oosterhout weer samen met Rob te mogen doen. Rob komt overigens zelf nauwelijks nog aan timmeren toe. Hij houdt zich vooral bezig met de organisatie van de werkzaamheden en van de verschillende partijen die de werkzaamheden voor ons uitvoeren. Vanwege de grootte van dit project werken we ook samen met enkele ingeleende vaklieden.”

Bekijk hier het project waar Ricardo zo trots op is!

Echt mooi ambachtelijk werk

Stefano, inlener

We werken op ieder project zoveel mogelijk met eigen Balemans-mensen. Maar soms vraagt de grootte van een project er toch om dat we ook kiezen voor inleners; zzp’ers in de bouw die goed matchen met de Balemanscultuur. Ad en Stefano laten zien hoe geslaagd zo’n samenwerking kan zijn. Zo ondersteunen zij ons bij het omtoveren van een vervallen oude schuur uit 1857 in Oosterhout in een schitterend modern woonhuis. Ad kennen we nog van vroeger. In het verleden werkte hij bij Bouwbedrijf Balemans totdat hij voor zichzelf begon. Stefano is al jaren zijn vaste maatje.

Als inleners horen we erbij 
Stefano: “Alles wat ik ooit over het werken bij Balemans heb gehoord, dat klopt. Het is nog veel ambachtelijk timmerwerk.” Zijn ogen beginnen te twinkelen als hij zegt: “Ik mag nog veel met mijn handen bezig zijn zoals ik het ooit op school heb geleerd. Echt mooi ambachtelijk werk; dat vind ik het allerleukste. Hier op de bouwplaats voel ik me onderdeel van het team. Als inleners horen we er echt bij. Samen werken we aan één project.”

Heb jij het Balemans DNA?

Dan zijn we hard op zoek naar jou! Ben je (machinaal) timmerman, metselaar of wil je op kantoor als projectbegeleider werken? Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of solliciteer direct!

Meer collega's aan het woord

Ben jij onze nieuwe doorbouwer?

Solliciteer direct!

Als je net als ons van doorbouwen houdt, dan slaan we graag snel spijkers met koppen. Bel gerust voor een kennismakingsgesprek.

jacobalemans-directeurbouwbedrijfbalemans-breda.png
Bouw jij met ons mee? Jaco Balemans

Directeur/ Eigenaar

06-51362763 jaco@balemans.nl Contact opnemen