Werken bij

Werken bij Balemans
24 augustus 2021
Nieuws

Over de werking van materialen

Tussen de dakplaten en het eiken dakbeschot van deze Vlaamse Schuur hebben we Firetdoek aangebracht. Dit zorgt voor een mooie en neutrale afwerking in het geval de planken gaan werken. En dat doen ze! Bij natuurlijke materialen is immers altijd sprake van werking. Het Firetdoek zorgt ervoor dat je niet rechtstreeks tegen het dakbeschot aankijkt.

Looizuur

Op de foto’s is nog een ander natuurlijk proces te zien. In eiken zit namelijk looizuur. Daarom gebruiken we RVS in eiken. Looizuur tast gewone metalen namelijk aan; daar blijft niets van over. Vanzelfsprekend zorgen we voor oplevering dat het vrijgekomen looizuur op de spanten en sporen wordt verwijderd.

Daarna dient de volgende fase van deze reconstructie zich aan. Daarin staat onder andere het aanbrengen van de smeervloer gepland. Ook vinden dan de werkzaamheden van de elektricien en stukadoor plaats.

Diensten

  • Firetdoek aanbrengen
  • Schoonmaken van eiken spanten en sporen
  • Vooraf goed nadenken over soort materialen, zoals RVS in plaats van metaal

3e serie foto's Vlaamse schuur

Enkele jaren geleden restaureerden we Landgoed Nuwenhuys. Het werd naar tevredenheid van onze opdrachtgever Annina van Logtestijn een geslaagde mix van authentieke elementen en modern comfort. Op ditzelfde Landgoed reconstrueren we momenteel een Vlaamse Schuur van 30 meter lang en 11 meter breed. We houden je op de hoogte door middel van onze teksten en foto's.

Gaan jouw handen jeuken en wil je ook aan de slag bij zo'n mooi project?

Solliciteer dan bij Bouwbedrijf Balemans, we zijn op zoek naar een ervaren timmerman, projectcoördinator, (leerling) metselaar en timmerman ambachtelijke werkplaats. 

Hulp nodig?

Ben jij het uit juiste hout gesneden om onderdeel te worden van het Balemansteam? We komen graag met je in contact. Bel voor een afspraak bij ons op de zaak.

+19 Foto's
Meer nieuwsberichten

Ben jij onze nieuwe doorbouwer?

Solliciteer direct!

Als je net als ons van doorbouwen houdt, dan slaan we graag snel spijkers met koppen. Bel gerust voor een kennismakingsgesprek.

jacobalemans-directeurbouwbedrijfbalemans-breda.png
Bouw jij met ons mee? Jaco Balemans

Directeur/ Eigenaar

06-51362763 jaco@balemans.nl Contact opnemen