Werken bij

Werken bij Balemans

Collega aan het woord

In het werk ben je bij Balemans zelf verantwoordelijk voor alles

Marco

Projectverantwoordelijke vakman

"Het werk is er voor mij veel leuker op geworden"

Marco (2019): “Van die 45 jaar Balemans loop ik er 32 jaar mee. Ik kwam als broekie bij Balemans binnen en startte als leerling timmerman, niveau 2. Van daaruit groeide ik door naar timmerman en later naar voorman-timmerman. Het werk is er voor mij veel leuker op geworden, uitdagender vooral. De Balemans van nu voert namelijk heel andere projecten uit dan de Balemans van 32 jaar geleden. Daarom bestaat mijn projecten top-3 uit veelomvattende werken die in de afgelopen tien jaar plaatsvonden.

In 2017 maakte de restauratie van de oude vervallen boerderij Nuwenhuys in Ulvenhout op mij indruk. De familie Van Logtestijn wilde van deze oude boerderij uit 1516 een woonhuis maken, met een bed & breakfast. Uiteraard volgens de eisen van monumentenzorg. Het restaureren van de boerderij, met onder andere het terugplaatsen van de oude bedstee en houten spanten, was absoluut geen standaard werk. Daardoor is dit project voor mij de onbetwiste nummer één.

Van enkele jaren eerder, in 2010, is mij de bouw van de nieuwbouwwoning bijgebleven in Breda. In het bijzonder de vele grote glaspartijen met de stalen kozijnen en de geveldelen. Allemaal op maat door ons gemaakt. De vele detailleringen maakten dit project van de grond af tot het einde toe uitdagend.

Recenter is de verbouwing (2018) van de boerderij van familie Terwee uit Raamsdonk. Ook hier een combinatie van stalen kozijnen met een glaspui. Om de stalen pui te kunnen zetten, was het nodig om de hele kap te stempelen. In het werk ben je bij Balemans zelf verantwoordelijk voor alles. Dat betekent onder andere dat je zelf de spullen regelt die je op de bouwplaats nodig hebt. Ik deed dat altijd op mijn eigen manier. Dat ging best goed, maar zaken kunnen natuurlijk altijd beter. Daarom ben ik vorig jaar in overleg met Jaco een opleiding naast mijn werk gaan doen, namelijk de opleiding voor assistent-uitvoerder. Daar leer ik hoe ik zaken nog makkelijker kan plannen en regelen. Mooi dat dit bij Balemans kan. Het bedrijf zit goed in elkaar met een goede structuur en met fijne collega’s. Iedereen kent elkaar.”

Weetjes

  • Werkzaam bij Bouwbedrijf Balemans sinds 1987: startte als leerling.
  • De kracht van Marco:
    • Rustig
    • Geduldig

Herbouw Vlaamse Schuur - Landgoed Nuwenhuys

Marco is momenteel bezig met de herbouw van de Vlaamse Schuur op Landgoed Nuwenhuys. Recent hebben ze Marco gefilmd en gevraagd naar zijn geluksmomenten. Bekijk hier het filmpje.

Volg de bouw bij Nuwenhuys

Heb jij het Balemans DNA?

Dan zijn we hard op zoek naar jou! Ben je (machinaal) timmerman, metselaar of wil je op kantoor als projectbegeleider werken? Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of solliciteer direct!

Meer collega's aan het woord

Ben jij onze nieuwe doorbouwer?

Solliciteer direct!

Als je net als ons van doorbouwen houdt, dan slaan we graag snel spijkers met koppen. Bel gerust voor een kennismakingsgesprek.

jacobalemans-directeurbouwbedrijfbalemans-breda.png
Bouw jij met ons mee? Jaco Balemans

Directeur/ Eigenaar

06-51362763 jaco@balemans.nl Contact opnemen