Werken bij

Werken bij Balemans
Francois en Justin vader en zoon samen in familiebedrijf balemans

Collega aan het woord

"Werken met hout vind ik aantrekkelijker dan werken met steen; het zorgt voor meer afwisseling in werkzaamheden”

Francois en Justin

Projectverantwoordelijke vakman en leerling timmerman

Familie binnen familiebedrijf Balemans

Na een snuffelstage bij Balemans twijfelde Justin niet langer tussen het beroep van metselaar of timmerman. Hij koos overtuigd voor het beroep van timmerman. “Werken met hout vind ik aantrekkelijker dan werken met steen; het zorgt voor meer afwisseling in werkzaamheden” is zijn redenering. Inmiddels zit Justin in het derde jaar van de opleiding timmerman niveau 2 aan de Bouwschool Breda. De praktijkervaring doet hij op bij Bouwbedrijf Balemans, waar zijn vader Francois ook werkt.

Foto: Snuffelstage van Justin samen met zijn vader Francois op Landgoed Nuwenhuys!

Snuffelstage op Landgoed Nuwenhuys samen met zijn vader aan het werk.

Keuze voor beroep timmerman

Dat Justin na de middelbare school de bouw in wilde, wist hij zeker. Ook over de keuze voor Bouwbedrijf Balemans was geen twijfel mogelijk. Justin: “Via vakantiewerk bij Balemans wist ik al dat iedereen elkaar hier kent. Dat vertrouwde vind ik fijn. François, mijn vader, werkt hier als metselaar. Net als mijn oom, Marino. Hij is verantwoordelijk voor de werkplaats. Ricardo, één van de andere vakmannen, is weer familie van Marino. Na mijn snuffelstage – dat was op Landgoed Nuwenhuys  – wist ik het zeker: ik wilde timmerman worden. Eén dag per week ga ik naar de Bouwschool Breda. De overige vier dagen werk ik bij Balemans in het team van Arjan, Aaron en Kevin. Leuke collega’s met wie ik veel verschillende projecten mag doen. We zijn met ons team verantwoordelijk voor hoe we iets aanpakken. Die vrijheid in hoe we iets gaan doen, vind ik fijn.”

Samen naar het werk

Justin rijdt in de meeste gevallen ’s morgens met zijn vader Francois vanuit St. Willebrord mee naar het werk. Francois werkt sinds 2015 als metselaar voor Balemans. Francois: “Ik koos voor hetzelfde beroep als mijn vader. We stonden zelfs samen in de bouw. Dat is met Justin anders; in het werk komen we elkaar eigenlijk niet tegen. Onderweg naar huis wisselen we soms wel uit waarmee we die dag bezig zijn geweest.” Justin: “Klopt! Pas vertelde je over het metselwerk van een oud pand dat je aan het herstellen bent. Iets heel uitdagends. Francois: “Dat is een bijzonder project ja. Van dit 120 jaar oude pand hangt de buitengevel nu tijdelijk in een stalen portaal zodat het metselwerk hersteld kan worden. Uiteraard vraag ik altijd even aan Justin hoe zijn dag was, maar veel praten doen we zowel ’s morgens als ’s avonds verder niet. Dat hoeft ook niet.” Justin: “Ik ben liever lekker bezig. Stilzitten is niets voor mij.” Francois: “Daarin lijken we op elkaar; dat kon ik vroeger ook niet.”  

Heb jij het Balemans DNA?

Dan zijn we hard op zoek naar jou! Ben je (machinaal) timmerman, metselaar of wil je op kantoor als projectbegeleider werken? Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of solliciteer direct!

Meer collega's aan het woord

Ben jij onze nieuwe doorbouwer?

Solliciteer direct!

Als je net als ons van doorbouwen houdt, dan slaan we graag snel spijkers met koppen. Bel gerust voor een kennismakingsgesprek.

jacobalemans-directeurbouwbedrijfbalemans-breda.png
Bouw jij met ons mee? Jaco Balemans

Directeur/ Eigenaar

06-51362763 jaco@balemans.nl Contact opnemen