Werken bij

Werken bij Balemans
Precies in de uitvoering als timmerman

Collega aan het woord

“Balemans is een goed bedrijf om als timmerman te werken of om het vak te leren als leerling-timmerman”

Stefan

Vakman

Precies in de uitvoering als timmerman

Interview met timmerman Stefan

“Balemans is een goed bedrijf om als timmerman te werken of om het vak te leren als leerling-timmerman” vindt Stefan. Hij legt in dit interview graag uit waarom.

Ambachtelijk timmerwerk

Stefan (27) startte bij Bouwbedrijf Balemans via uitzendbureau Werktalent. Sinds 2020 is hij in vaste dienst. Toen Stefan enkele jaren geleden bij Balemans startte, had hij al enkele jaren ervaring in de interieurbouw van grote winkelketens. “Maar het ambachtelijke timmerwerk trok mij meer. Daar ben ik voor opgeleid, namelijk via het Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Bouw (SPB) aan het Markiezaatcollege in Bergen op Zoom.” (red. SPB is vergelijkbaar met Bouwschool Breda).”

Timmerman bij Bouwbedrijf Balemans

Via het uitzendbureau kreeg Stefan aanvankelijk twee vacatures voor timmerman aangeboden. Hij koos voor Bouwbedrijf Balemans. “De werkzaamheden bij Balemans gaven de doorslag; het echte timmerwerk. Ik heb via Balemans al aan veel projecten mogen meewerken en ik vind ze bijna allemaal leuk, zoals het maken van een aanbouw, het plaatsen van een houten veranda of het timmerwerk in een verbouwing van een woning.”

Precies in de uitvoering

Stefan is een precieze werker. Hij wil in zijn werk absoluut geen fouten maken. “Zeker in het begin twijfelde ik daardoor nog wel eens over de beste aanpak, maar gelukkig kan ik dan overleggen met de verantwoordelijke vakman op dat project.  Op termijn lijkt het me leuk om zelf projecten te mogen begeleiden, maar voorlopig heb ik nog genoeg te leren in de uitvoering. Ik leer elke dag!”

Alles volgens planning

“Wat ik ook fijn vind bij Balemans is dat ik weet waar ik aan toe ben. Ik start om zeven uur en weet precies naar welk project ik moet. Altijd in de buurt van de zaak. Om half vijf rijd ik terug naar Roosendaal. Bij Balemans verloopt alles gewoon volgens planning; ook het salaris komt altijd op tijd! Belangrijk, want dat zorgt dat ik in mijn vrije tijd leuke dingen kan doen, zoals uit eten of op stap met mijn vrienden.”

Collega vakmannen

Tot slot zegt Stefan dat het klikt met de collega’s bij Balemans. “Een nieuwe groep is altijd spannend. Dat heeft tijd nodig. Aan één collega moest ik in het begin wennen, maar nu kan ik als beste met hem samenwerken. Dat is gewoon top. Ja, Balemans is een goed bedrijf om als timmerman te werken maar ook om het vak te leren. We hebben ieder jaar wel zo’n zes a zeven leerling-timmermannen. Zij pakken het goed op en je ziet hen hier echt beter worden.”

 

Net als Stefan precies aan het werk als (vakvolwassen) timmerman bij Bouwbedrijf Balemans? Check onze vacature: https://www.werkenbijbalemans.nl/vacatures/vacature-ervaren-timmerman

Heb jij het Balemans DNA?

Dan zijn we hard op zoek naar jou! Ben je (machinaal) timmerman, metselaar of wil je op kantoor als projectbegeleider werken? Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of solliciteer direct!

Meer collega's aan het woord

Ben jij onze nieuwe doorbouwer?

Solliciteer direct!

Als je net als ons van doorbouwen houdt, dan slaan we graag snel spijkers met koppen. Bel gerust voor een kennismakingsgesprek.

jacobalemans-directeurbouwbedrijfbalemans-breda.png
Bouw jij met ons mee? Jaco Balemans

Directeur/ Eigenaar

06-51362763 jaco@balemans.nl Contact opnemen