Werken bij

Werken bij Balemans

Collega aan het woord

De vrijheid die ik bij Balemans heb om mijn werk in te delen, vind ik geweldig

Marino

Projectverantwoordelijke vakman - werkplaats

In 25 jaar heb ik zoveel mooi werk mogen maken

Marino: "Dat ik al 25 jaar bij Balemans werk, doet iets met me. Het bevestigt dat ik het hier echt naar mijn zin heb. De grootste verandering in 25 jaar is het dragen van eigen verantwoordelijkheid. Iedereen regelt als het ware zelf zijn werk. Dat zorgt voor veel afwisseling. In 25 jaar heb ik voor Balemans zoveel mooie dingen mogen maken, dat het ondoenlijk is om er de hoogtepunten uit te halen. Toch een poging.

Een project dat veel indruk op mij maakte, is een bouwwerk dat niet meer bestaat. Helaas. Mijn eerste grote werk: het ingrijpend verbouwen van de boerderij in Prinsenbeek. Na de verbouwing in 2001 bleef Balemans nog jarenlang de huistimmerman. Ik vind het triest dat de boerderij en de door ons gebouwde Vlaamse schuur in 2018 zijn neergehaald om er nieuwbouw voor in de plaats te zetten. Voor mij blijft het altijd bestaan als mijn eerste grote werk.

Een project waar we creatief op de vierkante meter moesten zijn, was een ontwikkeling van Jaco Balemans. Op de plaats van een oude bakkerij aan de Ginnekenweg 180, ontwikkelde hij de appartementen Bakkerszoon, met op de begane grond een winkelruimte. Een van onze weinige nieuwbouwprojecten. Zondermeer uitdagend, was het maken van een liftschaft. Als dan blijkt dat de oplossing werkt die je zelf hebt bedacht, is de voldoening groot.

Na twintig jaar in de buitendienst, waarin ik alles heb mogen doen en maken, stapte ik in 2013 over naar de machinale werkplaats. De plek waar ik als hulpje bij Balemans was begonnen, had hard bezetting nodig vanwege de werkzaamheden voor het torentje van Mon Plaisir. Dat project trok mij van buiten naar binnen. Mijn overstap was tijdelijk, maar ik had het er direct zo naar mijn zin, dat ik er ben gebleven.”

Weetjes

  • Werkzaam bij Bouwbedrijf Balemans sinds 1994
  • De kracht van Marino: stabiele factor

Als leerling timmerman begonnen

Vijfentwintig jaar geleden startte ik bij Balemans als leerling timmerman in de machinale werkplaats. Na negen maanden werkervaring opdoen in de werkplaats, zag ik de veelomvattendheid van het werk in de werkplaats nog niet zo. Daarom wilde ik in die periode het liefst naar buiten toe, werken op projecten. Dat was mijn droombaan destijds. Die kans kreeg ik bij Balemans.  

Ruim twintig jaar heb ik mee mogen werken aan allerlei mooie werken. Maar toen er behoefte was aan extra mankracht in onze machinale timmerwerkplaats, ben ik terug naar binnen gekomen. Op dat moment was ik ook toe aan een nieuwe uitdaging. De puzzelstukjes vielen voor mij op zijn plek.  

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is slechts 40% van de werkzaamheden in de timmerwerkplaats machinaal. De overige 60% is het ambachtelijke handwerk, het bankwerk. Vanuit de werkplaats werken we ook op locatie. Zo meten we deuren in, maken ze op maat, verzorgen het spuitwerk en plaatsen ze tenslotte bij de klant. De vrijheid die ik bij Balemans heb om mijn werk in te delen, vind ik geweldig. 

Op dit moment werken we met drie in de machinale werkplaats. We zouden graag een beginnend vakman of leerling met ambitie willen opleiden. Ik geloof in de wisselwerking met elkaar; wij kunnen onze kennis delen maar ook veel leren van iemand die er fris bij komt.

Bekijk de vacature

Heb jij het Balemans DNA?

Dan zijn we hard op zoek naar jou! Ben je (machinaal) timmerman, metselaar of wil je op kantoor als projectbegeleider werken? Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of solliciteer direct!

Meer collega's aan het woord

Jezelf ontwikkelen bij Bouwbedrijf Balemans

Marc en Dennis, Calculator en werkvoorbereider

"vakantiewerk"

Tom, Vakantiewerk leerling-timmerman

Ben jij onze nieuwe doorbouwer?

Solliciteer direct!

Als je net als ons van doorbouwen houdt, dan slaan we graag snel spijkers met koppen. Bel gerust voor een kennismakingsgesprek.

jacobalemans-directeurbouwbedrijfbalemans-breda.png
Bouw jij met ons mee? Jaco Balemans

Directeur/ Eigenaar

06-51362763 jaco@balemans.nl Contact opnemen