Werken bij

Werken bij Balemans
De verschillen van Balemans met een traditioneel bouwbedrijf?

Collega aan het woord

Wat maakt ons anders dan een traditioneel georganiseerd bouwbedrijf?

Jaco Balemans

Directeur / eigenaar

Ambachtelijk bouwbedrijf met moderne organisatie

De afgelopen weken drong nog meer tot mij door dat ons familiebedrijf Balemans geen doorsnee bouwbedrijf is. Dat wist ik natuurlijk al, maar de gesprekken rondom de vacature voor projectcoördinator bouw maakten dat besef groter. Wat maakt ons anders dan een traditioneel georganiseerd bouwbedrijf? In dit blog probeer ik die vraag te beantwoorden.

Trots op ons werk

Het begint al met de grootte van ons bedrijf. Met een kleine dertig medewerkers in vaste dienst zijn we actief met verbouwingen, renovaties en restauraties voor particulieren. Vaak worden die uitgevoerd door zzp’ers in de bouw of kleinere aannemerijen. De meeste bouwbedrijven van ons formaat werken namelijk voor de zakelijke markt. Wij kiezen er met onze grootte bewust voor om te blijven werken voor particulieren. Waarom? Simpel, omdat dáár ons hart ligt.

Waar het hart vol van is, loopt de mond van over zeggen ze weleens. Ik kan het beamen. Toen we ter ere van ons 45-jarig bestaan met het team met een paardenkoets door Breda en omstreken reden, raakten onze vakmensen niet uitgepraat over de projecten waaraan zij hadden meegewerkt. Trots, dat zijn we!

Klanten worden blij van ons bouwproces

Die trots voelen onze klanten. Wat we bovendien vaak van hen terug horen, is dat ze blij worden van ons korte bouwproces. Zij horen niet alleen wanneer we starten, maar óók wanneer we weer weg zijn. Door de risico’s vooraf goed in te schatten én een doordachte planning kunnen we dit waarmaken. Klanten weten waar ze aan toe zijn als het gaat om de investering in tijd en kosten.

Een direct aanspreekpunt op de bouw

Wat we ook vaak van hen terug horen, is dat ze het fijn vinden dat ze alle praktische zaken kunnen bespreken met de projectverantwoordelijke vakman; direct aanspreekbaar, zonder extra schakels. Op ieder project is een vakman namelijk verantwoordelijk voor alles wat nodig is om de verbouwing, renovatie of restauratie tot een goed einde te brengen. Of het nu gaat om materialen of om menskracht. En daarmee hebben we het grootste verschil te pakken met een traditioneel georganiseerd bouwbedrijf, waar medewerkers vaak slechts verantwoordelijk zijn voor een onderdeel. Bij ons werk je een project van a tot z volledig af. Kortom we zijn een ambachtelijk bouwbedrijf met een moderne organisatie; veel verantwoordelijkheid maar ook alle vrijheid in het uitoefenen van je werk.

Een vloeiend geheel

Natuurlijk is er daarbij ondersteuning vanuit ons team op kantoor. Bij een traditioneel georganiseerd bouwbedrijf is in de meeste gevallen ‘binnen’ een strikte scheiding tussen de functie van calculator, werkvoorbereider en de commerciële man of vrouw. Die scheiding is er bij ons niet. Als ik kijk naar het huidige team op kantoor dan zijn er wel accenten. Zo ligt het accent bij Marc op de calculatie, bij Dennis op de werkvoorbereiding in combinatie met de ondersteuning van de vaklieden en bij mij op de acquisitie. Maar we pakken makkelijk zaken van elkaar over. Ons proces is niet opgeknipt in losse onderdelen maar vormt een vloeiend geheel. Alle ruimte dus voor de nieuwe projectcoördinator, die daar precies tussenin zal bewegen.  

Check: vacature projectcoördinator

De nieuwe projectcoördinator gaat in ons kantoorteam werken waarin het draait om: calculeren, voorbereiden, begeleiden, contacten onderhouden met opdrachtgevers en partners en het voorzitten van overleggen met klanten. Afhankelijk van de ervaring die deze nieuwe teamspeler meebrengt, leggen we accenten en geven we de ruimte tot persoonlijke ontwikkeling. Daarmee is deze functie een kans voor werkvoorbereiders en calculators die breder willen kijken en hun sterke kanten verder willen ontwikkelen.

Maakt dit je nieuwsgierig? En spreekt onze aanpak je aan? Check dan onze vacature voor projectcoördinator bouw. Zie jij een kans voor jezelf om verder te leren en je breed te ontwikkelen? Bel me dan voor een afspraak bij ons op de zaak!

Jaco Balemans,
Directeur/ Eigenaar Bouwbedrijf Balemans
06-51 36 27 63

Vacature Projectcoördinator Bouw

Heb jij het Balemans DNA?

Dan zijn we hard op zoek naar jou! Ben je (machinaal) timmerman, metselaar of wil je op kantoor als projectbegeleider werken? Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of solliciteer direct!

Meer collega's aan het woord

"vakantiewerk"

Tom, Vakantiewerk leerling-timmerman

Ben jij onze nieuwe doorbouwer?

Solliciteer direct!

Als je net als ons van doorbouwen houdt, dan slaan we graag snel spijkers met koppen. Bel gerust voor een kennismakingsgesprek.

jacobalemans-directeurbouwbedrijfbalemans-breda.png
Bouw jij met ons mee? Jaco Balemans

Directeur/ Eigenaar

06-51362763 jaco@balemans.nl Contact opnemen