Werken bij

Werken bij Balemans
Verduurzamen woningen, meer op de kaart dan ooit!

Collega aan het woord

Verduurzamen woningen, meer op de kaart dan ooit!

Jaco Balemans

Direkteur / Eigenaar

Verduurzamen woningen, meer op de kaart dan ooit!

Het moment om te verduurzamen is nu. Met de exploderende gasprijs is aandacht voor verduurzamen actueler dan ooit. Voor ons is dit een tweede natuur bij elke verbouwing.

 

Dagelijks werken wij in de bestaande gebouwde omgeving en vrijwel uitsluitend voor particuliere opdrachtgevers. Vaak zijn de woningen 80 jaar of ouder. De leeftijd van de woning maakt niet uit, maar de kans dat isolatie en installaties niet meer van deze tijd zijn, is bij oudere woningen wel groter.

Verbouwen? Verduurzaam ook!

Betrekken opdrachtgevers ons bij het verbouwen van hun woning? Dan krijgt verduurzaming onze aandacht. Altijd! Of de opdrachtgever hierom vraagt of niet.

Waarom zou je zeggen? Omdat verduurzamen heel eenvoudig is te integreren in bouwplannen die je toch al hebt. Wil je de begane grond strakker maken? Dan bekijken wij hoe we de begane grond kunnen isoleren en wat we vanuit onze ambachtelijke werkplaats kunnen met hoogrendement beglazing in de oude kozijnen. Wil je de zolder tot een functionele verdieping maken met een dakkapel als toevoeging? In dat geval schatten we in hoeveel isolatie we tussen de constructieve gordingen kwijt kunnen voordat we de kap strak afwerken.

Eerst isoleren

Isoleren is de eerste en belangrijkste stap die je zet bij verduurzamen. Gebruiken van minder energie is dé verduurzaming.

Daarna aandacht voor installaties

Na de aandacht voor het isoleren, volgt de aandacht voor de installaties. Bij het uitwerken van jouw verbouwingsplannen besteden we daarom aandacht aan jouw installaties. Ter overweging:

  • Kies LED-armaturen voor je nieuwe verlichting.
  • Overweeg zonnepanelen op je woning.
  • Overweeg een zonneboiler wanneer je de ruimte hebt.
  • Monteer naast je cv-ketel een luchtwarmtepomp die ervoor zorgt dat de gasgestookte cv-ketel pas inkomt als de warmtepomp het niet meer aankan.

Verbouwen en verduurzamen ineen

Jaren waren wij in Nederland verwend met het schone gas uit de Groninger bodem. Mooier dan gas wordt het niet mijns inziens. Zie hoe Duitsland omschakelt van kolen naar gas. Nederland doet gas in de ban. Dat we Groningers willen beschermen, begrijp ik. Daar sta ik volledig achter.  Maar propageren dat alles gasloos moet, gaat voor mij te ver. Natuurlijk moeten we verduurzamen. En dat kan heel makkelijk als je toch gaat verbouwen. Dus verbouw je, verduurzaam dan ook!

 

 

Jaco Balemans

 

PS De overheid geeft subsidie als je je woning verduurzaamt. Bij twee verduurzamingsmaatregelen tegelijkertijd krijg je een deel van de kosten vergoed. Check de actuele beschikbaarheid van de subsidiemaatregelen:https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/12/30/vanaf-1-januari-2022-meer-subsidie-voor-isolatie-en-warmtepomp en ook https://www.verbeterjehuis.nl/

Heb jij het Balemans DNA?

Dan zijn we hard op zoek naar jou! Ben je (machinaal) timmerman, metselaar of wil je op kantoor als projectbegeleider werken? Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of solliciteer direct!

Meer collega's aan het woord

Ben jij onze nieuwe doorbouwer?

Solliciteer direct!

Als je net als ons van doorbouwen houdt, dan slaan we graag snel spijkers met koppen. Bel gerust voor een kennismakingsgesprek.

jacobalemans-directeurbouwbedrijfbalemans-breda.png
Bouw jij met ons mee? Jaco Balemans

Directeur/ Eigenaar

06-51362763 jaco@balemans.nl Contact opnemen